Monday, 26 September 2011

SAMBUTAN HARI RAYA BERSAMA SAUDARA MUSLIM

Tetamu beserta makanan yang baru sampai dan panas-panas lagi

Alhamdulillah Skuad Ukhuwah Alumni FCR bekerjasama dengan geng-geng Saudara Faisal Abdurrahman telah berjaya menganjurkan sambutan hariraya bersama Saudara Muslim di sekitar Selangor dan jemputan khas dari Melaka. Alhamdulillah tetamu yang hadir sekitar 30 orang daripada pelbagai kaum iaitu sabahan, Sarawakian, Cina, Serani dan Sri Langka serta Aceh. Alhamdulillah peserta program gembira menceritakan pengalaman masing-masing dan membincangkan isu-isu yang dihadapi selepas memeluk Islam. tetamu mendapatkan hadiah buku tuhan untuk semua dan hadiah lainnya daripada penaja luar yang dirahsiakan namanya. Beliau tidak suka diwar-warkan namanya kepada khalayak ramai.
Saudara Hanif Hakim sedang berkaongsi pengalaman bersama tetamu semua, yang duduk ditepi beliau adalah Saudara Muslim dari Sri Langka

Sambutan raya tersebut diadakan di Masjid Al-Hasanah seksyen 9 Bandar Baru Bangi jam 9 pagi smapai 1 petang, awalnya dirancangkan dibuat di taman masjid tapi keadaan cuaca yang mendung terpaksa diadakan di dalam masjid. 

Saudara Joannes Lukas sedang menceritakan tentang Hidayah Center

Beliau datang bersama Yeo Wee Kiat menerangkan tentang tindakan yang boleh dilakukan apabila Saudara Muslim menghadapi masalah. Hidayah Center memberikan bantuan kewangan kepada Saudara Muslim yang menghadapi masalah kewangan dan menyediakan tempat perlindungan semenatara tetapi harus memenuhi syarat-syarat yang dutetapkan oleh Hidayah Center. Hidayah center juga boleh dijadikan sebagai penghubung antara Saudara Muslim dengan Jabatan kerejaan untuk memohon bantuan kewangan dan urusan pengislaman. Terima kasih kepada semua yang menjayakan program ini.

No comments:

Post a Comment